Kalamaja Kalmonkatiska

Joensuun kalastuskunnalla on Kukkosensaaressa (Kuhasalo, Kukkosensaari 5b, Joensuu) kalastusmaja, jota vuokrataan yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille virkistys-, ohjaus-, opastus-, kokous-, yms. tapahtumiin sekä vapaa-ajan käyttöön. Majan koko on 25 m2. Suurin sallittu henkilömäärä on Joensuun kaupungin 3.4.2013 tekemän määrityksen mukaisesti 25 henkilöä.

Katso kalamaja Kalmonkatiskan sijainti (merkitty karttaan punaisella). Majalle johtava polku on esteetön sulan maan aikaan. Talvella polkua ei aurata. Se on kuitenkin käveltävissä, kiitos Kuhasalossa kulkijoiden tamppauksen. Maja ja muut rakennukset eivät ole esteettömiä.

Maja toimii varaustupa-periaatteella. Se on kaikkien käytettävissä. Jokisuulla ja Pyhäselän rannalla sijaitseva Kalmoniemi on perinteinen joensuulaisten lähikalastuspaikka.

Majalla on aurinkopaneelin tuottamaan sähköön perustuva esim. puhelimien latausmahdollisuus usb-liitännällä. Ota oma liitoskaapeli mukaan, mikäli haluat käyttää tätä mahdollisuutta.

Kalmonkatiskan vene on käytössä kodan varausaikana.

1_kalmonkatiska 2_kalmonkatiska 3_kalmonkatiska

Kalmonkatiskan vuokraaminen

Kalmonkatiskan vuokraus tehdään oikealla olevasta linkistä. Maksaminen tehdään varatessa pankkiyhteyksillä. Mikäli haluatte maksaa laskutuksessa, siitä peritään erillinen kahdenkymmenen (20) euron korvaus.

Kalmonkatiskan lukot avataan älypuhelimella.

Voit tehdä vuokrauksen ja tarkastella majan vuokraustilannetta kalenterista. Varauksen tehtyäsi saat varausvahvistuksen sähköpostiosoitteeseesi sekä ovien avaussovelluksen rekisteröintilinkin puhelimeesi.

Vuokraus tehdään tasatunneilla aikavälillä 7.00 – 24.00. Lyhin vuokra-aika on 3 tuntia .

Yleistietoa majan vuokrauksesta.

Kalmonkatiskan varausehdot.

Kalmonkatiskan vastuuhenkilö on Matti Toivanen, sähköposti matti.toivanen@telemail.fi, puhelin 045 896 7042.

Kalmonkatiskan vene (Jkk/Ahven)

Vene on tarkoitettu majan vuokralaisten virkistyskäyttöön ilman erillistä korvausta. Vene on myös hoitokunnan jäsenten ja valvojien käytössä mm. kalastuksenvalvontaan. Lähtökohtaisesti venettä ei vuokrata erillisenä, mikäli toisin ei puheenjohtajien päätöksellä ole sovittu. Muuhun mahdolliseen veneen käyttötarkoitukseen on käyttäjän hankittava hoitokunnalta lupa.

Veneen säilytys ja lukitus

Vene sijaitsee Kalmonkatiskan vuokratontin rannassa, Pielisjoen puolella aallonmurtajan suojassa, ranturi venetelakan päällä lukittuna. Veneessä on nimi: Jkk/Ahven.

Varusteet ja huolto

  • Airot (2 kpl), mela (1 kpl), ankkuri naruineen, äyskäri, pelastusliivit (2 aikuista + 2 lasta). Varusteet säilytetään puuvajassa, paitsi pelastusliivit majan istuinten alla.
  • Asiakas siistii veneen aina käytön jälkeen, lukitsee veneen ja palauttaa varusteet alkuperäisille paikoilleen.
  • Ilmoita havaitsemistasi epäkohdista venevastaavalle, Matti Toivanen puh. 045 896 7042, tai hoitokunnalle.

Veneen käyttöohjeet

1. Ottaessasi venettä käyttöön tarkista, että vene ja varusteet ovat listan mukaiset ja käyttökunnossa. Kirjaa ja ilmoita puutteista venevastaavalle/hoitokunnalle.

2. Tarkista, onko veneessä ilkivallan merkkejä ja että vene sekä muut varusteet ovat edellisten käyttäjien jäljiltä asianmukaisessa kunnossa:

  • tavarat järjestyksessä/paikoillaan
  • vene on puhdas
  • veneen ja ranturin lukitus on kunnossa

3. Varusteet ovat selkeästi näkyvissä puuvajassa ja lisävarusteet (liivit) majassa vieraslaatikossa.

4. Käytön päätyttyä siisti vene ja laita kaikki varusteet omille paikoilleen käyttöohjeen mukaan.

5. Lukitse vene ja huolehdi, että se sijaitsee riittävän ylhäällä vesirajasta.

6. Veneen ja ranturin lukitus on sarjoitettu majan avaimelle.

Ilmoita havaitsemistasi epäkohdista venevastaavalle tai hoitokunnan jäsenille. Veneen käyttöohjeet PDF muodossa.

Lisätietoja Kalmonkatiskasta

Joensuun kalastuskunnalle valmistui Kukkosensaareen kalamaja, joka sai vihkiäisissä nimekseen Kalmonkatiska. Kalamaja vihittiin käyttöön 7.10.2010. Nimen osa Kalmo kertoo sijainnista, sillä rakennus on vahvan kallion päällä Pielisjokisuulla Pyhäselän rannalla Kukkosensaaren Kalmoniemessä. Katiska nimessä taas viittaa majan tarkoitukseen, muotoon ja käyttöön.

Kuhasalo on entinen saari Pyhäselällä, aivan Pielisjoen suulla Joensuussa. Se tunnetaan myös Kukkosensaarena. Kuhasalo on vanhoissa kartoissa saari, mutta sittemmin maan nousu on saanut aikaan kannaksen saaren ja mantereen välille, joten nykyisin Kuhasalo on niemi. Kuhasalon päässä on Kalmoniemi, jossa on ollut keskiajalla luostari ja kalmisto.

Majan omistaa Joensuun kalastuskunta ja sen ylläpidosta vastaa hoitokunta. Kalmonkatiskan vuokraus hoidetaan tämän sivuston kautta.  Majaa vuokrataan yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Maja on tarkoitettu virkistys-, ohjaus-, opastus-, kokous yms. tapahtumien sekä vapaa-ajan käyttöön. Maja toimii varaustupaperiaatteella ja on kaikkien käytettävissä.

Katiska – kokoaa saaliin – käyttäjät eli kalastajat – kertoo majan fyysisestä muodosta – viittaa vuosisatoja vanhaan tärkeään pyydykseen. Siksi Kalmoniemen Kalmonkatiska on valittu kalastuskunnan majan nimeksi. Paikka on pysyvä tukikohta keskellä Joensuuta, kasvavan Penttilän alueen kupeessa. Kalmoniemi on perinteinen joensuulaisten lähikalastuspaikka, jokisuulla ja Pyhäselän rannalla.

Käyttäjän vastuu

Käyttäjä sitoutuu noudattamaan Kalmonkatiskan käyttöä koskevia ohjeita.

Käyttäjä vastaa kaikista vahingoista, joita käyttäjän laitteet tai edustajat aiheuttavat varauskohteelle tai siihen kuuluvalle irtaimistolle normaalia kulumisesta lukuun ottamatta. Veneen käyttäjä on velvollinen suojelemaan sitä vahingolta. Esinevahingoissa korvauksen määrä on vähintään käypää uudishankinta-arvoa vastaava määrä.

Palaute

Anna palautetta Kalmonkatiskasta ja sen varusteista. Voit antaa palautteen puhelimella, sähköpostilla tai vieraskirjaan. Näin voimme yhdessä kehittää toimintaa asiakkaiden parhaaksi. Yhteystietomme löydät sivun alaosasta.