Kalamaja Kalmonkatiska

Joensuun kalastuskunnalla on Kukkosensaaressa (Kuhasalo, Kukkosensaari 5b, Joensuu) kalastusmaja, jota vuokrataan yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille virkistys-, ohjaus-, opastus-, kokous-, yms. tapahtumiin sekä vapaa-ajan käyttöön.

Katso kalamaja Kalmonkatiskan sijainti (merkitty karttaan punaisella). Majalle johtava polku on esteetön. Maja ja muut rakennukset eivät ole esteettömiä.

Maja toimii varaustupa-periaatteella. Se on kaikkien käytettävissä. Jokisuulla ja Pyhäselän rannalla sijaitseva Kalmoniemi on perinteinen joensuulaisten lähikalastuspaikka.

Majalla on aurinkopaneelin tuottamaan sähköön perustuva esim. puhelimien latausmahdollisuus usb-liitännällä. Ota oma liitoskaapeli mukaan, mikäli haluat käyttää mahdollisuutta.

Kalmonkatiskalla on vene kalastusmajan vuokralaisten virkistyskäyttöön ilman erillistä korvausta.

1_kalmonkatiska 2_kalmonkatiska 3_kalmonkatiska

Kalmonkatiskan vuokraaminen

Kalmonkatiskan avainten antamisen ja palauttamisen sekä vuokrauksen laskutuksen hoitaa Jokierä Oy. Mikäli haluatte maksaa laskutuksessa, siitä peritään erillinen korvaus.

Voit tehdä varauksen ja tarkastella majan varaustilannetta kalenterista. Varauksen tehtyäsi saat varausvahvistuksen sähköpostiosoitteeseesi. Varaus on maksettava viimeistään varausta edeltävänä arkipäivänä ko. liikkeeseen joko kortti- tai käteismaksuna, jolloin saatte myös Kalmonkatiskan avaimen. Avain on palautettava ko. liikkeeseen viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lyhin vuokra-aika on 3 tuntia ja pisin on yksi vuorokausi. Varaukset tehdään täysille tunneille, esim. klo 8:00 – 11:00.

Huom!

Ohjelmisto ei hyväksy kuin 22 merkkiä varaajan nimessä. Liian pitkiä nimiä käytettäessä varaus ei onnistu. Olemme tilanneet muutoksen ohjelmaan puutteen korjaamiseksi.

Mikäli ette ole saaneet varausvahvistusta, tarkistakaa roskapostinne. Useimmin syy johtuu vastaanottajan roskapostisuodattimesta.

Lyhyt ohje majan vuokrauksesta.

Tarkempi ohje majan vuokrauksesta, sisältää myös hinnat.

Vuokrausohje

Kalmonkatiskan vastuuhenkilö Matti Toivanen, yhteystiedot sivun alaosassa.

Jokierä Oy

Voimatie 12, Joensuu

80100 Joensuu

Liike avoinna:
ma-pe klo 9-17
la klo 10-14


Näytä suurempi kartta

Yhteystiedot:
P. 044 7646 309
info@jokiera.fi
www.jokiera.fi

Lisätietoja Kalmonkatiskasta

Joensuun kalastuskunnalle valmistui Kukkosensaareen kalamaja, joka sai vihkiäisissä nimekseen Kalmonkatiska. Kalamaja vihitiin käyttöön 7.10.2010. Nimen osa Kalmo kertoo sijainnista, sillä rakennus on vahvan kallion päällä Pielisjokisuulla Pyhäselän rannalla Kukkosensaaren Kalmoniemessä. Katiska nimessä taas viittaa majan tarkoitukseen, muotoon ja käyttöön.

Kuhasalo on entinen saari Pyhäselällä, aivan Pielisjoen suulla Joensuussa. Se tunnetaan myös Kukkosensaarena. Kuhasalo on vanhoissa kartoissa saari, mutta sittemmin maan nousu on saanut aikaan kannaksen saaren ja mantereen välille, joten nykyisin Kuhasalo on niemi. Kuhasalon päässä on Kalmoniemi, jossa on ollut keskiajalla luostari ja kalmisto.

Majan omistaa Joensuun kalastuskunta ja sen ylläpidosta vastaa hoitokunta. Kalmonkatiskan vuokraustoiminnasta vastaa Jokierä Oy. Majaa vuokrataan yksityishenkilöille, yrityksille ja yhteisöille. Maja on tarkoitettu virkistys-, ohjaus-, opastus-, kokous yms. tapahtumien sekä vapaa-ajan käyttöön. Maja toimii varaustupaperiaatteella ja on kaikkien käytettävissä.

Katiska – kokoaa saaliin – käyttäjät eli kalastajat – kertoo majan fyysisestä muodosta – viittaa vuosisatoja vanhaan tärkeään pyydykseen. Siksi Kalmoniemen Kalmonkatiska on valittu kalastuskunnan majan nimeksi. Paikka on pysyvä tukikohta keskellä Joensuuta, kasvavan Penttilän alueen kupeessa. Kalmoniemi on perinteinen joensuulaisten lähikalastuspaikka, jokisuulla ja Pyhäselän rannalla.

Kalmonkatiskan vene (Jkk/Ahven)

Vene on tarkoitettu majan vuokralaisten virkistyskäyttöön ilman erillistä korvausta. Vene on myös hoitokunnan jäsenten ja valvojien käytössä mm. kalastuksenvalvontaan. Lähtökohtaisesti venettä ei vuokrata erillisenä, mikäli toisin ei puheenjohtajien päätöksellä ole sovittu. Muuhun mahdolliseen veneen käyttötarkoitukseen on käyttäjän hankittava hoitokunnalta lupa.

Veneen säilytys ja lukitus

Vene sijaitsee Kalmonkatiskan vuokratontin rannassa, Pielisjoen puolella aallonmurtajan suojassa, ranturi venetelakan päällä lukittuna. Veneessä on nimi: Jkk/Ahven.

Varusteet ja huolto

 • Airot (2 kpl), mela (1 kpl), ankkuri naruineen, äyskäri, pelastusliivit (2 aikuista + 2 lasta). Varusteet säilytetään puuvajassa, paitsi pelastusliivit majan istuinten alla.
 • Asiakas siistii veneen aina käytön jälkeen, lukitsee veneen ja palauttaa varusteet alkuperäisille paikoilleen.
 • Ilmoita havaitsemistasi epäkohdista venevastaavalle, Matti Toivanen puh. 045 896 7042, tai hoitokunnalle.

Veneen käyttöohjeet

1. Ottaessasi venettä käyttöön tarkista, että vene ja varusteet ovat listan mukaiset ja käyttökunnossa. Kirjaa ja ilmoita puutteista venevastaavalle/hoitokunnalle.

2. Tarkista, onko veneessä ilkivallan merkkejä ja että vene sekä muut varusteet ovat edellisten käyttäjien jäljiltä asianmukaisessa kunnossa:

 • tavarat järjestyksessä/paikoillaan
 • vene on puhdas
 • veneen ja ranturin lukitus on kunnossa

3. Varusteet ovat selkeästi näkyvissä puuvajassa ja lisävarusteet (liivit) majassa vieraslaatikossa.

4. Käytön päätyttyä siisti vene ja laita kaikki varusteet omille paikoilleen käyttöohjeen mukaan.

5. Lukitse vene ja huolehdi, että se sijaitsee riittävän ylhäällä vesirajasta.

6. Veneen ja ranturin lukitus on sarjoitettu majan avaimelle.

Ilmoita havaitsemistasi epäkohdista venevastaavalle tai hoitokunnan jäsenille. Veneen käyttöohjeet PDF muodossa.

Käyttäjän vastuu

Käyttäjä sitoutuu noudattamaan kalastuskunnan veneen käyttöä koskevia ohjeita. Veneen käyttäjä on velvollinen suojelemaan sitä vahingolta.

Käyttäjä vastaa kaikista vahingoista, joita käyttäjän laitteet tai edustajat aiheuttavat veneelle tai siihen kuuluvalle irtaimistolle normaalia kulumisesta lukuun ottamatta. Korvauksen määrä esinevahingoissa on vähintään käypää uudishankinta-arvoa vastaava määrä.

Palaute

Anna palautetta veneestä ja sen käytöstä. Voit antaa palautteen puhelimella, sähköpostilla tai vieraskirjaan. Näin voimme yhdessä kehittää toimintaa asiakkaiden parhaaksi. Yhteystietomme löydät sivun alaosasta.

Errors found in the form

There is a problem with the form, please check and correct the following:

  Varauslomake


  Valitse oletko yksityinen- vai yritysasiakas

  Kokonaishinta: 0,00 €


  Henkilötiedot varaukseen: